Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije niet in Euro-Pact

eurobiljet-abDonderdag 24 maart 2011 - Hongarije zal niet deelnemen aan het Euro-Pact, zo verklaarde premier Viktor Orbán deze week. Hongarije stapt niet in het het Pact om zo onafhankelijk te kunnen blijven op het gebied van binnenlandse belastingen en de modernisering van de economie.

'In Hongarije is er nationaal gezien volledige overeenstemming om die ambities niet op te geven en we willen het meest moderne belastingsysteem van Centraal-Europa gaan ontwikkelen, en in later stadium dat van heel Europa', aldus Orbán. Volgens Orbán zou er in het parlement geen enkele partij zijn die het daarmee niet eens is. De oppositiepartijen MSZP en LMP hebben echter meteen laten weten dat de beslissing om niet mee te doen aan het Euro-Pact niet door hen wordt gesteund.

Eind deze week komt de Europese Raad bij elkaar om te vergaderen met de 17 Euro-landen en de tien EU-landen die de euro nog niet hebben ingevoerd. Doel van deze top is om die tien landen te laten beslissen of zij wel of niet mee gaan doen. Als ze in het Euro-Pact stappen kunnen ze meebeslissen over alles met betrekking tot de euro, maar dan moeten ook voldoen aan een aantal regels die hun onafhankelijke positie beperkt. Hongarije heeft nu dus aangegeven daaraan niet te willen voldoen en een eigen koers te gaan varen.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije