Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije geen doelwit terrorisme

JanosHajdu-aWoensdag 4 mei 2011 - In tegenstelling tot een eerdere uitspraak door János Hajdu, hoofd van het Centrum Terreurbestrijding, is er volgens hem nu toch geen informatie dat Hongarije doelwit is van een terroristische aanslag. Hajdu had een dag na het bekend worden van de dood van Osama bin Laden afgelopen zondag, aangegeven dat de kans op een aanslag groter kon worden.

Meteen na die uitspraak van Hajdu heeft de Amerikaanse ambassade in Hongarije daarop laten weten dat er helemaal geen informatie bij hen over bekend is. Dinsdagmiddag heeft Hadju dat alsnog een keer bevestigd. Hongarije is nu voorzitter van de EU en er komen veel buitenlandse politici en diplomaten naar het land voor bijeenkomsten en vergaderingen, het is Hongarije er dus aan gelegen dat er geen aanslagen gepleegd gaan worden.

Minister van Buitenlandse Zaken János Martonyi liet in een persconferentie weten dat met de dood van Osama bin Laden er nog geen einde is gekomen aan het terrorisme, en dat er door gegaan moet worden met de strijd daartegen. Verder liet hij weten dat de veiligheidsmaatregelen verscherpt zijn bij vliegveld Liszt Ferenc en bij ambassades en andere plaatsen waar diplomaten werken.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije