Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije weer een tik van Europese Unie

Maandag 26 november 2012 - De Europese Commissie heeft de Hongaarse regering opdracht gegeven om de crisis tax voor wat betreft bedrijven in de telecomsector en in de retailsector te herzien en aan te passen aan de Europese regels.

Vanaf 2010 moet deze crisis tax al betaald worden, ook door banken, verzekeringsmaatschappijen en energiebedrijven. De EC vindt dat in het geval van telecombedrijven en retail-ketens deze crisis tax discrimerend is omdat de bedrijven die het moeten betalen voornamelijk buitenlands zijn. De belasting is volgens het EC ook zo in elkaar gezet dat Hongaarse bedrijven bevoordeeld worden ten opzichte van buitenlandse bedrijven. Hongarije krijgt twee maanden de tijd om de wetgeving aan te passen aan de regels van de EU, als ze daar niet aan voldoen stapt de EC naar het Europese Gerechtshof.

In een reactie hierop liet regeringswoordvoerder András Giró-Szász weten dat de Europese Unie geen goede reden heeft om dit te eisen, omdat vanaf 2013 deze twee crisis belastingen al stapsgewijs zullen worden opgeheven. Maar de banken tax blijft bestaan, aldus Giró-Szász, En ondanks een eerder gedane belofte door Minister van Economische Zaken György Matolcsy blijkt dat de halvering van die tax, eerst gepland voor 2013 maar doorgeschoven naar 2014, ook in 2014 weer niet door zal gaan.

   
>>>> Bron:  diverse media

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije