Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaar Tibor Navracsics een van de nieuwe Europese commissarissen

Woensdag 10 september 2014 - Voorafgaand aan de landelijke verkiezingen in Hongarije in april dit jaar werd er al druk over gespeculeerd en in juli werd Tibor Navracsics officieel door de Hongaarse regering als kandidaat naar voren geschoven om Europees commissaris te worden. En inderdaad is deze voormalige minister van Justitie in de vorige kabinetsperiode, momenteel plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken - zijn collega János Martonyi ging met pensioen - nu benoemd als eurocommissaris.
In eerdere berichten leek het erop dat hij verantwoordelijk zou worden voor de Douane-Unie, maar uiteindelijk wordt hij de commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugdzaken en Burgerschap.

De Europese parlementariërs van de Fidesz hadden de Hongaarse socialisten gevraagd om de kandidaatstelling te ondersteunen. Volgens een bericht vorige week van persbureau MTI waren ze echter tegen Navracsics. In een verklaring liet Europees parlementslid Tibor Szanyi weten dat Navracsics geen goede commissaris zou kunnen worden: 'Hij staat niet achter de Europese waarden en hij hielp de Fidesz-regering de Hongaarse rechtsstaat uit te kleden'. In een ander bericht van MTI zei Euro-parlementariër Tamás Deutsch van de Fidesz dat de socialisten Navracsics in de rug gestoken hebben door steun te weigeren. 'Ze gaan daarmee tegen de nationale belangen in en hun onverantwoordelijke besluit zal wel eens gevolgen kunnen hebben', aldus Deutsch.

>>>> Bron: diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije