Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Studenten NHTV op ondernemerstour in Hongarije

NHTVWoensdag 27 mei 2009 - Op 15 juni a.s. vertrekt een groep derdejaarsstudenten vanuit NHTV Breda naar Hongarije voor een bijzondere studiereis. De groep gaat in Hongarije kennis maken met verschillende recreatieondernemers, zowel Nederlandse als Hongaarse. De studenten verblijven in Boedapest en Siófok en bezoeken o.a. de plaatsen Martfú, Tiszafoldvár, Cserkesz?l? en Balatonfüred.  

De studenten studeren aan de opleiding FBTR (Functiegerichte Bachelor Toerisme en Recreatie) in de richting Manager Recreatieonderneming. Hun toekomst ligt in het recreatieondernemerschap of het (middle)management van recreatieve bedrijven. De kans is groot dat deze studenten na hun studie een eigen recreatieonderneming starten in Nederland of in het buitenland. Om ze kennis te laten maken met het ondernemerschap in Oost-Europa is gekozen voor een reis naar Hongarije.

Het toerisme in Hongarije kent een trage ontwikkeling en wellicht zien de studenten kansen voor het starten van een eigen onderneming in dit land. Zij zullen zich richten op verblijfsaccommodaties, waterrecreatie, wellness en dagrecreatie. Om een goed beeld van al deze aspecten te krijgen zal de groep gedurende de studiereis o.a. meerdere campings, badcomplexen en een jachthaven bezoeken.

Voorafgaand aan de studiereis zullen Arthur van Disseldorp werkzaam bij de RECRON (vereniging van recreatieondernemers Nederland) en Jan van Kuijk (hoofdredacteur van HongarijeVandaag) een gastcollege geven voor de studenten.
De organisatie van het geheel ligt in handen van Leerbedrijf Newways, een onderdeel (gerund door studenten) van de opleiding FBTR aan NHTV.

 

Contactinformatie, informatie over de studiereis: www.newways.nl, Linda Oostvogels
en voor informatie over NHTV en mogelijke projecten voor studenten in Hongarije: Margreet Toonen

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije