Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nachtclub Boedapest belazert twee Nederlandse toeristen

Dinsdag 27 oktober 2009 - Wederom zijn anderhalve week geleden toeristen opgelicht in een nachtclub in Boedapest. Dit keer betrof het twee Nederlanders die in plaats van de verwachte rekening van ongeveer 100.000 HUF (€ 370,-) een bedrag van 460.000 HUF (meer als € 1700,-) op tafel moesten leggen. De twee nachtelijke stappers werden daarop zwaar bedreigd en één van hen moest geld opnemen uit een nabij gelegen pinautomaat, terwijl de andere man vastgehouden werd in het etablissement. Na te hebben betaald deden de mannen aangifte. Al de volgende dag werd de bedrijfsleider van de club gearresteerd en de medeplichtige uitsmijter kwam zich vrijwillig melden bij de politie. Volgens een woordvoerder van de politie komen dit soort praktijken weer steeds vaker voor. Maar te hoge rekeningen presenteren aan de klanten zou voor dit soort van bedrijven een dure grap kunnen worden. Als er bijvoorbeeld 100 HUF (€ 3,70) teveel wordt berekend, kan dit al een boete voor het bedrijf opleveren van 200.000 HUF (€ 740,-) In dit specifieke geval wacht de nachtclub dus een boete van enkele miljoenen. Ook moet de zaak een jaar gesloten blijven.

De Nationale Ombudsman verwijst in een interview voor Tények-TV2 naar een lijst op de website van de Amerikaanse ambassade, waarop een aantal clubs staan die bekend staan om het 'uitkleden' van hun gasten. Op Hongarije Vandaag werd in Onfrisse Horeca (30 september 2009) hier aandacht besteed. Er zijn op dat artikel veel reacties binnengekomen, zoals over prijslijsten in twee valuta die toch alleen maar in euro's betaald kunnen worden en over de onduidelijke 10% servicekosten in veel restaurants.

Heeft u dergelijke ervaringen en wilt u deze delen met andere lezers en bezoekers aan Hongarije? Uw reacties zijn van harte welkom via e-mail: HongarijeVandaag

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije