Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije doet het goed in toerisme

Vrijdag 26 februari 2010 - Het is niet enkel kommer en kwel in de toeristenbranche in Hongarije. Inderdaad is er sprake van lage bezetting in hotels en veel pensions en restaurants hebben moeten sluiten, maar over het geheel genomen is het aantal buitenlandse bezoekers in 2009 gestegen. Het Hongaarse Centraal Bureau voor Statistiek, (KHS) kwam afgelopen maandag met de jaarcijfers over toerisme naar buiten.

Het aantal buitenlandse bezoekers naar Hongarije steeg met 2,7 procent tot 40,6 miljoen in 2009, het aantal Hongaren dat naar het buitenland reisde daalde met 3 procent.

Ook is er in het totaal meer geld uitgegeven door de toeristen, de voordelige wisselkoers van de forint is daar mede oorzaak van. Buitenlandse toeristen gaven 10,4 procent meer uit. Een groot deel van hun uitgaven, 45 procent, werd besteed aan accomodatie en maaltijden, 8 procent werd aan levensmiddelen besteed, 12 procent aan andere producten en 7 procent aan verschillende diensten en services. Veel buitenlandse toeristen komen voor een periode van een paar dagen tot een week naar Hongarije, daarvan is het grootste deel afkomstig uit Oostenrijk en Duitsland. Ook heeft de campagne van onder meer Malév met goedkope vluchten in combinatie met hotelovernachtingen, gezorgd voor meer kortdurende trips naar Hongarije.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije