• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandse maakt kinderreisgidsen over Hongarije

Liesbeth de Schutter - Foto: Hongarije VandaagVrijdag 19 oktober 2007 - Na het verschijnen van haar reisgids ‘Benjamin in Budapest’ werkt de in Budapest wonende Liesbeth de Schutter aan een volgende uitgave: ‘Benjamin aan het Balatonmeer’.
Liesbeth: ‘Het Balatongebied is net als Budapest een geweldige bestemming voor kinderen. Je moet alleen van anderen te weten zien te komen waar je torens kunt beklimmen, zandstrandjes of kinderbaden kunt vinden, dieren kunt aaien, boottochten met kinderen kunt maken, of naar het museum of kindertheater kunt gaan. En dat kun je volgens mij het best aan de experts vragen: de kinderen zelf!’  
 
Benjamin
De hoofdpersoon in de reisgidsen is Benjamin: een avontuurlijke jongen van 8 jaar die samen met zijn Hongaarse vriendjes en vriendinnetjes de omgeving verkent. De kinderen nemen hem mee naar hun favoriete plekjes – van attracties tot verborgen bospaadjes en de beste ijstentjes. Het eerste gedeelte in de gids bestaat uit dagtrips – voor zonnige en regenachtige dagen – die kinderen zelf kunnen lezen en daarmee worden betrokken in het reisplan of dagje uit. Het tweede deel bevat overzichtelijke rubrieken met parken, speeltuinen, theaters, musea, zwembaden etc. De gids is bedoeld voor kinderen van 1 tot 14. Na een succesvolle tocht door Budapest gaat Benjamin nu dus naar het Balatonmeer.

Gids voor en door kinderen
De Benjamin gidsen (Benjamin Guides) zijn reisgidsen voor kinderen door kinderen. “Omdat ik graag van de kinderen wilde weten wat er zoal te doen is, ontstond het plan om scholen te benaderen. Het leuke van het project is dat scholen en kinderen erg enthousiast zijn. De kinderen wordt gevraagd om een dag te beschrijven met “leuke dingen” die ze aan Benjamin willen laten zien. Daarbij moeten ze een tekening maken van hun favoriete activiteit. Op deze manier verzamel ik 100-den tips en kunnen de tekeningen als unieke illustratie in de gids worden gebruikt. De kinderen waarvan de tekening wordt geplaatst winnen toegangskaarten voor hun favoriete attractie. Dat stimuleert ook de creativiteit!”

Scholen enthousiast
Ook in de Balaton regio is een 10-tal scholen benaderd om mee te werken aan de totstandkoming van de gids. Hierbij zijn de scholen zo geselecteerd dat de hele regio vertegenwoordigd is. De directie en het School Balatonkenese - Foto: Hongarije Vandaag(teken)lerarenteam van de school wordt bezocht en uitgelegd wat het project inhoudt. “Daarbij helpt nu wel dat ik het voorbeeld van de Budapest gids kan laten zien. In Budapest was dat allemaal nog onduidelijk.”

Promotie van de regio
Scholen hopen ook dat ze met dit project kunnen bijdragen aan promotie voor hun regio, die de laatste tijd steeds minder toeristen trekt. Het onder de Hongaren zeer bekende vakantiedorp Balatonkenese bijvoorbeeld, ziet een steeds verdere teruggang in het aantal buitenlandse toeristen. Door bij te dragen aan de totstandkoming van een reisgids speciaal voor families met kinderen hopen de scholen hun steentje te kunnen bijdragen aan het herstellen van de aantrekkingskracht van hun regio. Er wordt zéér enthousiast gereageerd en tal van tekeningen worden getoond en ideeën worden gespuid. Benjamin aan het Balatonmeer zal komend jaar verschijnen en bevat naast de tekeningen en verhalen van de kinderen véél toeristische informatie met tal van adresgegevens en openingstijden. Hongarije Vandaag zal in de komende periode de ontwikkelingen volgen.


>>>> Zie ook  Benjamin in Budapest 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije