Meet the Board - Business Lunch NL chamber Sofitel Budapest

Michiel Egeler aan het hoofd van de tafel - Foto: Tom de SmetWoensdag 19 september 2007 - “We hebben geen van tevoren vastgelegde thema's over wat er hier ter tafel komt, daar gaan we over praten. Doel is om in een ontspannen sfeer zowel leden als niet-leden van de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel met elkaar in contact te brengen en onderwerpen te bespreken die spontaan bij de gasten opkomen. Een mooie lunch voor twintig personen rond een stijlvol gedekte tafel vormt daartoe de geschikte gelegenheid”.

Michiel Egeler, General Manager van Heineken Hungária NyRt., had er zichtbaar zin in. Voor de tweede Business Lunch van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Hongarije zou hij samen met Erik Christiansen, General Manager van de Corstjens Worldwide Movers Group, gastheer zijn voor een groep van twintig personen. Op 13 september werd de lunch gehouden in een zaal van het Sofitel Budapest met prachtig uitzicht op de Donau en de Burchtheuvel. Dat het hier om een Nederlandse aangelegenheid ging, bleek duidelijk uit het grote bloemstuk op tafel. Alle varianten op de kleur oranje zaten erin verwerkt. Mede door de hoffelijke bediening van het Sofitel Budapest werden Nederlanders, Hongaren, een Belgische en een Amerikaanse gast die middag gastvrij ontvangen.

Erik Christiansen - Foto: Tom de SmetDe serie Business Lunches “Meet the Board” is een initiatief van de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel. Bij elke lunch zijn er afwisselend twee leden van het bestuur van de Kamer er gastheer of gastvrouw. Beten in augustus Eric Ellerkamp en Ilona Jancovich als eersten de spits af, nu waren Erik Christiansen en Michiel Egeler als gastheren aan de beurt. Elke maand is er in samenwerking met verschillende hotels in Boedapest op een andere locatie zo'n lunch. Doel is zowel om leden en niet-leden van de Kamer in contact te brengen met de bestuursleden van de Kamer als met elkaar en zo dus gelegenheid te bieden om eventuele potentiële zakenpartners te ontmoeten. Er bleek al langere tijd vraag te zijn naar dit soort van bijeenkomsten in kleinere setting. Grote evenementen zijn erg leuk om heen te gaan, er te eten en te drinken en vooral gezien te worden. Maar veel gasten komen op zulke gelegenheden amper toe aan een rustig gesprek.

Geen zware thema's vooraf dus en alles mag en kan worden besproken. Ook komen er geen kant en klare oplossingen voor belastingvragen en andere heikele punten waarmee bedrijven in Hongarije te maken krijgen op het lunchbordje. Daar zijn andere gelegenheden voor. Hier is tijd en ruimte voor vriendschappelijk overleg. Dat er door toeval concurrenten van elkaar aan tafel Het is niet alleen een heren-club! - Foto: Tom de Smetkunnen zitten, zo blijkt uit het openingspraatje van Erik Christiansen, is juist interessant. “We hoeven elkaar niet te bestrijden, hier aan tafel kunnen we in een vriendschappelijke sfeer kijken of we misschien ook samen kunnen werken”, aldus Erik. Alle hoofden van de aanwezige hotelmanagers van diverse hotels in Boedapest knikten daarop instemmend.

Om zoveel mogelijk met elkaar te kunnen praten is gekozen voor lunches waar niet meer dan twintig personen aanzitten. Voor deze lunch hadden zich trouwens vijfendertig personen zich aangemeld. De lunches zijn elke keer op een andere locatie, de eerste was in het Hilton West End, die van 13 september in het Sofitel Budapest en de volgende wordt in het Novotel Budapest Congress gehouden. Voor 2007 staan de data al vast en in 2008 gaat de Kamer er graag mee verder. Omdat de lunches goed voldoen aan de vraag, is het raadzaam ruim van te voren te reserveren.

De volgende lunch vindt plaats in het Novotel Budapest Congress op donderdag 11 oktober 2007. De gastheren zullen zijn: Elzo Molenberg, Hoofd Economische zaken op de Nederlandse ambassade, en Phillipe Norre, partner van KPMG.

Tot 5 oktober kunt u zich nog aanmelden bij:
Netherlands-Hungarian Chamber of Commerce Ms. Florence van der Biezen - Secretary General

>>>> E-mail   
>>>> Telefoon  + 36 1 3219372 
>>>> Fax  + 36 1 3219377 
>>>> Mobiel  + 36 70 5950922 
   
>>>> Auteur  Tom de Smet 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije