Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Europe Mania 2010 in Pécs!

EudiversWoensdag 14 april 2010 - Europe Mania, het festival voor alternatieve muziek en theater, gaat dit jaar in alle hevigheid losbarsten tussen 6 en 9 mei. Ditmaal als onderdeel van Pécs 2010, culturele hoofdstad van Europa. Diverse bands, dans- en theatergroepen uit een groot aantal Europese landen, waaronder natuurlijk Nederland en Hongarije, spelen op meerdere locaties in de stad. Het epicentrum voor de muziek is de oude brouwerij van Pécs, de 'Pécsi Sörfőzde'. Hier en in de grote tent treden bekende en minder bekende artiesten op. Theatervoorstellingen vinden plaats op het grote centrale podium en op talloze andere locaties in de stad.

Onderdeel van het festival is ook de talentenjacht voor jonge Europese bands. Emergenza, 's werelds grootste platform voor opkomend talent en partner van Europe Mania, selecteert deelnemers voor deelname aan het festival in Pécs uit de finales van verschillende nationale talentenjachten. De bands zullen ook mogen optreden op het Szigetfestival in augustus.

Voor Nederland treden onder meer Junkie XL, Jelena Kostic danceguerilla, Mala Vita en Globalibre op, Ui Hongarije komen Irie Mafia, Péterfi Bori & Love Band en Quimby. Daarnaast komen de artiesten uit Oostenrijk, Frankrijk, Finland, Polen, Slowakije, Kroatië, Spanje, Portugal, Estland en Noorwegen. Helaas komt de punk-dance band You Say Party! We Say Die! niet naar het festival. Onlangs is de drummer van deze band overleden en de Europese toernee is afgelast.

De voorverkoop van kaartjes is in Pécs bij het culturele centrum van de stad en de Alexandra boekwinkels. Landelijk zijn kaartjes verkrijgbaar bij Ticketexpress, zowel in hun kantoren als via hun website. Passe-partouts voor het gehele festival zijn echter gelimiteerd, deze kosten 3.900 Forint (15 Euro). Dagkaarten kosten 2.000 Forint (8 Euro). Eigenlijk ongelooflijk hoeveel goeds men geboden krijgt voor zó weinig geld. Op de website van Europe Mania zijn de programma's en de locaties voor deze dagen te vinden, daarnaast veel informatie over de diverse artiesten en de voorverkoopadressen.

>>>> Door:  Jenő Nagy

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije