Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

2011, een heel jaar Ferenc Liszt

liszt1-aVrijdag 28 januari 2011 - Het hele jaar 2011 staat in het teken van de Hongaarse componist Ferenc (Franz) Liszt die tweehonderd jaar geleden in het toen nog Hongaarse Doborján (nu Raiding in Oostenrijk) in 1811 werd geboren. Natuurlijk worden er in Hongarije zelf, maar ook in veel andere landen concerten, evenementen en tentoonstellingen georganiseerd. Ook in Nederland en Belgiё zullen we in 2011 Liszt regelmatig gaan tegenkomen.

De aftrap voor het Liszt Jaar vond op 22 januari in het Művészeti Palota in Boedapest plaats met een concert door het Nationaal Philarmonisch Orkest (NFZ) onder leiding van Zoltán Kocsis. Hongarije heeft Liszt ook ingezet als een soort van mascotte voor het Hongaarse voorzitterschap van de Europese Unie. Een tweede concert van het NFZ vond deze week dus in Brussel plaats. Ook werden in januari al meer concerten door andere Hongaarse orkesten en solisten in onder meer Londen, Parijs, Helsinki en Madrid gegeven.

Op Hongarije Vandaag zal dit jaar vaker aandacht worden besteed aan Ferenc Liszt met artikelen over zijn leven en muziek. Uiteraard houden we u op de hoogte van de vele concerten en andere activiteiten die met betrekking tot Liszt gaan plaatsvinden. Heeft u tips of wilt u meeschrijven? Neem contact op met Tom de Smet via:

Kijk ook vast voor het programma en achtergronden op: LISZT 2011

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije