Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Liefde voor Liszt, Koninklijk Conservatorium Den Haag

LisztschildDonderdag 17 november 2011 - Van 21 tot en met 25 november staat het Koninklijk Conservatorium in het teken van het festival 'Love for Liszt'. Ter ere van 'Liszt 200 Jaar' organiseert het KC in samenwerking met de Franz Liszt Kring een week lang concerten, masterclasses en lezingen om het werk en het leven van de componist en pianist Franz Liszt te vieren.


Het KC duikt met dit festival de diepte in en wil zo een totaalbeeld geven van Franz Liszt. Hoe zag het leven van de componerende pianovirtuoos er uit? Wat waren zijn inspiraties? Hoe verhoudt zijn muziek zich tot die van zijn tijdgenoten? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord worden tijdens het festival.

Geniet van mooie concerten van onder andere Igor Roma en het Symfonie Orkest KC, zoek de diepere lagen in de muziek op tijdens masterclasses van Igor Roma en Roberta Alexander en ontdek wie Franz Liszt nu eigenlijk was tijdens verschillende concertlezingen gedurende de week en het symposium op vrijdag. Tijdens het KC Liszt festival wordt ook Rian de Waal herdacht. Het festival wordt afgesloten met een marathonconcert. Toegang is gratis.

Bekijk het prachtig samengesteld programma op: Koninklijk Conservatorium - Love for Liszt


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije