Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

DJ Palotai: einde West Balkán eind van een tijdperk

DJPalotai-0Woensdag 2 februari 2011 "Het was verschrikkelijk. Ik ben er sindsdien ook nog steeds niet overheen." Op de bewuste avond in club West Balkán in Boedapest toen daar paniek uitbrak waardoor drie meisjes omkwamen, speelde DJ Palotai in een van de zalen. Die avond gebeurde er iets wat op veel Hongaarse jongeren, op het nachtleven van Boedapest en ook op DJ Palotai zelf een zeer grote impact had.

DJ Palotai is al geruime tijd een beroemde speler in het Hongaarse en internationale clubleven, hij draaide ook regelmatig in Nederland en Belgiё. Hij stond aan de wieg van de bruisende en inmiddels wereldwijd bekende muziekscene van Boedapest, een scene die nu een flinke klap heeft gekregen door de gebeurtenis in West Balkán. Wat is daar gebeurd en waarom ging het fout?

"Het leek wel net als bij de ondergang van de Titanic, het orkest speelde nog door", zegt DJ Palotai in een uitgebreid Hongaarstalig interview op muziekportal QUART.hu. In dit interview gaat hij gedetailleerd in op die avond in West-Balkán, op de geschiedenis van de club en op het Boedapester nachtleven toen en nu.

Dit Hongaarstalige interview met DJ Palotai valt te lezen als een stuk moderne geschiedschrijving, over de moderne cultuurgeschiedenis waarin West Balkán zo een grote rol speelde. Een rol waaraan helaas in één nacht een einde kwam.

"Mint amikor a Titanic süllyedt." Palotai Zsolt a West-Balkán ügyéről és következményeiről.

Lees ook: Opkomst en ondergang van de Noise Night Life Parties

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije