Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwe reeks concerten Nadara Gypsy Band

nadaralogoDinsdag 1 maart 2011 - Op 1 april dit jaar komt de Nadara Gypsy Wedding Band naar Amsterdam voor een concert in de Melkweg. Nadara is een Hongaars muziekgezelschap uit het Transsylvaans-Roemeense stadje Târgu Mureş, in het Hongaars: Marosvásárhely. Het concert is ook de start van de nieuwe tournee 2011, op 3 april treedt Nadara in het Bozar te Brussel op.

nadarakelderNadara speelde onder meer in de film 'Transylvania' van Toni Gatlif, op het Sziget-festival in Boedapest, het filmfestival in Cannes, het Concertgebouw in Amsterdam en op vele andere internationale podia. Dorpsmuzikanten werken samen met stadsmuzikanten en Hongaarse melodieën worden op zigeunse wijze versierd en omgekeerd. Traditionele instrumenten zoals viool, altviool en contrabas worden gecombineerd met 'moderne instrumenten' zoals saxofoon, gitaar en accordeon.

Na het concert in de Melkweg Amsterdam draait DJ Pilot. Voor meer concerten in Nederland, Belgiё en Frankrijk in de komende maanden, kijk op: Nadara Gypsy Band

Video Nadara op YouTube

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije