Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nadara Gipsy Wedding band op toernee in Nederland

ndr 1aMaandag 10 juli 2017 - De Nadara Gipsy Wedding Band trekt deze maand weer door Nederland en ook naar het Belgische Luik. Deze band staat bekend om de beste zigeuner-musici en de snelste roma-dansers uit Transsylvanië. Virtuoze capriolen met onnavolgbaar voetenwerk bij de mannen en sensuele oriëntaalse buikdansbewegingen bij de vrouwen. Nadara (in het Romanes: 'Wees niet bang!') brengt originele roma-muziek met Hongaarse en Roemeense invloeden.

Nadara1Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder de opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire bevat oorspronkelijke zigeunermelodieën maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt in hun Roma Drom (de levensreis van de zigeuners).

Zangeres en bandleidster Alexandra zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens en Russisch. Dankzij haar eigentijdse en opzwepende gipsy-beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna de wereldmuziekpodia in geheel Europa.

Vanaf 14 t/m 22 juli speelt Nadara op verschillende locaties in Nederland en in Luik (14 juli). Kijk voor de volledige concertagenda, data en prijzen op: Speelman Táncház. Oja, op 18 juli in Kerkrade speelt Nadara in het voorprogramma van Goran Bregović, nog zo`n weergaloze artiest binnen de wereldmuziek!

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije