Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Grunberg op International Book Festival, Boedapest

HUTirza-aVrijdag 30 maart 2012 - Van donderdag 19 tot en met zondag 22 april vindt in Boedapest weer het jaarlijkse International Book Festival in en rond het Millenáris plaats. Dit jaar is Arnon Grunberg er te gast voor de presentatie van zijn onlangs in het Hongaarse verschenen boek 'Tirza'.


Tirza
, maar ook andere boeken van Grunberg, wordt veel gelezen door Hongaarse studenten die Nederlands studeren. Dat was mede aanleiding voor de Eötvös Loránd Universiteit om Grunberg uit te nodigen voor een lezing en gesprek met de studenten. Op 20 april vindt dat in de ochtend plaats, en in de namiddag (als de gegevens juist zijn, om 16.00 uur) wordt het door Szabolcs Wekerle vertaalde boek gepresenteerd in het Millenáris tijdens het International Book Festival.

OpZeeSamen met het Book Festival vindt ook het First Novel Festival plaats. Rond de twintig auteurs uit verschillende landen komen daar samen voor podiumgesprekken en om publiciteit te geven aan hun debuutromans in de hoop dat die boeken in het Hongaars vertaald gaan worden. Uit Nederland komt de journalist en schrijver Toine Heijmans met zijn boek Op zee naar Boedapest. Vorig jaar was Franca Treur, schrijfster van Dorsvloer vol confetti, er aanwezig.

Naar aanleiding van het verschijnen van de Hongaarse versie van het boek Hongaarse zigeuners, verhalen van overlevers van Jutka Rona, wordt een deel van de zwart-wit foto's uit haar boek tentoongesteld tijdens het Book Festival. Deze expositie in de Márai Sándor hal wordt mede door uitgeverij Napvilág Kiadó, waar de Hongaarse versie uitkwam, georganiseerd.

Het International Book Festival is vanaf de ochtend tot in de vroege avond te bezoeken. Het gedeelte buiten is gratis toegankelijk, entrée voor het binnengedeelte kost 500 forint. 

Openingstijden:

19 april - 12.00 - 19.00
20 april - 10.00 - 19.00
21 april - 10.00 - 20.00
22-april - 10.00 - 19.00 



>>>>  TdS

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije