Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije Plaza in Nagele, een groots evenement

banner Hongarije Plaza 2012-klDonderdag 30 augustus 2012 - Voor de tweede keer wordt binnenkort het Hongarije evenement Hongarije Plaza georganiseerd. Op 29 september 2012 zal het terrein van Proeflokaal en Bierbrouwerij Kasparus in Nagele het brandpunt zijn voor alle vrienden van Hongarije in Nederland en Vlaanderen.

 

De drie initiatiefnemers van Hongarije Plaza zijn Bierbrouwer Kasparus, het Netwerk Hongaarse Volksmuziek & Dans en antiquariaat The Old Bookcase uit Bad Bentheim. En hoewel zich zeer bewust van het financiële risico, zijn ze samen enthousiast aan het werk om van Hongarije Plaza een groots evenement te maken.

HajnalimidCrispijn Oomes van Netwerk Hongaarse Volksmuziek: "Het wordt hoog tijd dat de Hongaarse Volksmuziek aan een groter publiek wordt voorgesteld. Talloze muziekgroepen maken authentieke Hongaarse muziek in Nederland en treden jaarlijks op in allerlei kleinere danshuizen. Fantastisch dat op Hongarije Plaza zoveel mensen voor het eerst kunnen kennismaken met deze hartstochtelijke muziek". Oomes is al twintig jaar coördinator van Hongaarse concerten in Nederland, en hij treedt ook zelf op met zijn band Hajnali Hungary.

Kasper Katuin, bekend van zijn Bierbrouwerij Kasparus, is getrouwd met Krisztina en kent Hongarije al vanaf begin jaren tachtig van de vorige eeuw, toen zijn vader een zomerhuis kocht in de Donauknie bij Boedapest. Katuin: "Wij vinden het heerlijk om in ons restaurant echte Hongaarse menu's te kunnen aanbieden. Nederlanders met enthousiasme voor Hongarije weten de weg naar ons te vinden. En voor Hongaren die hier werken zijn we een beetje een thuis!".

Coördinator van Hongarije Plaza, Cees Verharen van Antiquariaat The Old Bookcase, is ook verknocht aan Hongarije. "Sinds 2002 al, want toen kocht ik een zomerhuis in Szalatnak. Daarna ben ik van alles rondom Hongarije gaan doen. Naast mijn assortiment antiquarische boeken verkoop ik ook titels van Hongaarse schrijvers en boeken over Hongarije. En ik redigeer nu ook het nieuwe blad 'Táncház' van het Netwerk Hongaarse Volksmuziek en ik verkoop Hongaarse huizen. Aan Hongarije raak je verslaafd!"

banner Hongarije Plaza-Op Hongarije Plaza worden rond de duizend bezoekers verwacht voor de optredens van Hongaarse muziekgroepen en presentaties over Hongaarse onderwerpen zoals de Hongaarse thermaalbaden en de Hongaarse keuken. Ook is er een gezellige informatiemarkt met stands van talloze kleine en grote organisaties en natuurlijk valt er lekker Hongaars te eten en te drinken!

>>>> Locatie:  Eggestraat 14, 8308 AB Nagele
>>>> Datum:  Zaterdag 29 september 2012
>>>> Tijd:  Van 12.00 tot 19.00 uur
   
>>>> Website:  Hongarije Plaza
   

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije