Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Er zit muziek in Hongarije Plaza

P 1-aklVrijdag 7 september 2012 - Tijdens Hongarije Plaza op 29 september in Nagele zal er door de Hongaarse muziek en zigeunermuziek die gespeeld wordt gegarandeerd een feestelijke sfeer ontstaan. Iedereen is welkom om te komen genieten van optredens van onder meer Hajnali Hungary en de Puszta Cimbalom Band. Ook zijn er presentaties over Hongaarse Volksdansen en Hongaarse liedjes, en de dag wordt afgesloten met een heus Hongaars danshuis.

De muzikale kant van dit evenement kwam tot stand door de inzet van Crispijn Oomes, al twintig jaar de motor van het Netwerk Hongaarse Volksmuziek.

hu-dns-aOomes: 'Het Netwerk Hongaarse Volksmuziek bestaat uit talloze liefhebbers van oorspronkelijke muziek uit Hongarije, Transsylvanië en andere Hongaarstalige gebieden in Midden- en Oost-Europa. Mijn catalogus omvat tientallen bands uit die landen die regelmatig toeren door Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Hun publiek is te vinden bij Hongaarse verenigingen en bij danshuizen. In Nederland en Vlaanderen zijn er een stuk of zes van deze danshuizen waar maandelijks muziek en dans beoefend wordt. We publiceren al jaren onze nieuwsbrief en tijdens de Hongarije Plaza delen we aan alle bezoekers een gratis speciaal nummer met heel veel informatie uit."

hu-bass-aIn de aanloop naar Hongarije Plaza kreeg de organisatie vele verzoeken van bands en muzikanten om te kunnen optreden op Hongarije Plaza. Organisator Cees Verharen: "Ik kreeg mailtjes uit Boedapest van pas afgestudeerde musici of ze mochten optreden. Ook waren er muziekgroepen die graag mee wilden doen en klassieke Hongaarse musici die een pianoconcert wilden komen geven. Ik was verbaasd en blij verrast door zoveel enthousiasme, maar we hebben maar één podium en maar één dag. Dit jaar staat het evenement helemaal in het teken van de volksmuziek, maar nu we zoveel enthousiaste reacties kregen willen we daar natuurlijk iets mee doen. Dus, we hebben nu al zin in Hongarije Plaza 2013! En dan met nog veel meer muziek dan nu!

>>>> Locatie: Eggestraat 14, 8308 AB Nagele
>>>> Datum: Zaterdag 29 september 2012
>>>> Tijd: Van 12.00 tot 19.00 uur
   
>>>> Website: Hongarije Plaza
   

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije