Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse huishoudens krijgen het weer beter in 2014

Maandag 27 januari 2014 - Ook dit jaar komen er weer verlagingen aan van de energietarieven in Hongarije. In februari zal het kabinet beslissen hoe die er precies uit gaan zien en per wanneer ze in zullen gaan. Het streven is om in ieder geval per 1 april al de gastarieven voor huishoudens met 6,5% te verlagen.

De prijzen van elektra en stadsverwarming gaan komende herfst verder omlaag. Deze nieuwe ronde verlagingen is de derde op rij. Vorig jaar werden tot twee keer toe de prijzen voor gas en elektra verlaagd. Daarnaast gingen de tarieven voor water, de vuilnisophaal en de rioolheffing omlaag. Doel van de regering is niet alleen om deze prijzen zo laag mogelijk te krijgen, maar ook om de huidige private energiesector zodanig om te vormen zodat de bedrijven geen winst meer kunnen maken en om op langere termijn de energiesector zelfs weer helemaal in staatshanden te krijgen.

Ook gaat de regering proberen om voor huishoudens de rente over hun leningen en hypotheken te laten dalen. Banken zouden dan rentetarieven moeten hanteren die door de staat bepaald worden. Een ander plan voor lagere rente op hypotheken is al wat langer in de maak. Een bepaald gedeelte van de Hongaarse burgers, ambtenaren in dienst van de overheid en personeel bij defensie en justitie, kan als de nieuwe maatregel van kracht wordt bij aankoop van een huis gebruik maken van een door de staat gesubsidieerde renteaflossing op een bij een bank afgesloten hypotheek.

>>>> Bron: diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije