Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Groei passagiers Budapest Airport

ba-halDinsdag 11 januari 2011 - Budapest Airport heeft het niet slecht gedaan in 2010. Ondanks de vulkaanuitbarsting op IJsland in het voorjaar heeft Budapest Airport (BA) over heel 2010 gezien een groei in aantal reizigers gehad. Met 1,2% stijging telde BA dat jaar meer dan 8,19 miljoen passagiers. Ook zijn meer vluchtmaatschappijen op Boedapest gaan vliegen en hebben een aantal al aanwezige maatschappijen de vliegfrequentie verhoogd.

Wizz Air was de grootste groeier met vijf nieuwe vluchten vanaf Boedapest en 23% meer passagiers, gevolgd door Lufthansa en Germanwings met 10% meer passagiers. Ook andere maatschappijen zoals Air France en EasyJet hebben groei laten zien. BA heeft goede hoop voor 2011, zo gaat in april American Airlines dagelijks vliegen tussen Boedapest en New York, en deze maand nog start Quatar Airways met vier vluchten per week tussen Boedapest en de hoofstad Doha. Door de aanwezigheid van Quatar Airlines onstaan meer mogelijkheden voor transfervluchten via Boedapest met Zuid-Aziё en Australiё.

Verder zal de nieuwe centrale hal van van Ferihegy 2 in 2011 geopend worden. Naar verwachting zullen in het voorjaar de eerste passagiers een deel van deze SkyCourt al kunnen gebruiken.

>>>> Bron: Persbericht BA

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije