Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Meer passagiers Liszt Ferenc - Ferihegy Airport

lisztferencrepterDinsdag 29 maart 2011 - Het aantal passagiers dat via vliegveld Budapest Liszt Ferenc reist, is in vergelijking met februari 2010 gestegen met 7,4%. Terminal 1 kreeg 7,6% meer passagiers te verwerken, terminal 2A 11,5%. Terminal 2B, voor vluchten binnen de Schengen regio, had slechts een groei van 0,3% na een eerdere daling in januari met 0.8%.

De grote groeiers blijven de goedkope vluchtmaatschappijen zoals WizzAir en EasyJet. Londen, Parijs en Frankfurt zijn de meest populaire bestemmingen. Opmerkelijk is dat het aantal passagiers met Amsterdam als vluchtbestemming is gestegen met 44%.

Liszt Ferenc Airport opende zondag 27 maart ook de deuren van het SkyCourt, de nieuwe terminal die terminal 1 en 2 met elkaar verbindt. De eerste passagiers die via SkyCourt konden vertrekken, gingen naar Londen met een vlucht van Malév. Als alles gaat zoals gepland zouden vanaf de zomer dagelijks dertigduizend passagiers via SkyCourt verwerkt kunnen worden.

Over de nieuwe naam van het vliegveld is nogal wat te doen geweest, er blijken zelfs mensen voor ontslagen te zijn. Lees meer daarover in: 'Nieuwe naam' van Runa Hellinga.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije