Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Naam Liszt Ferenc kost Hongarije een vermogen

Dinsdag 5 april 2011 - De naamsverandering van het vliegveld Ferihegy bij Boedapest in Liszt Ferenc Airport is niet alleen overhaast tot stand gekomen, waarbij op verschillende lange tenen is getrapt omdat er niet goed van tevoren is overlegd, ook de kosten die de naamsverandering nu met zich meebrengt zijn gigantisch.

Volgens een bericht in dagblad Napi Gazdagság zouden die kosten meerdere honderden miljoenen forint bedragen, mogelijk zelfs een miljard. Niet alleen moeten de naamborden op het vliegveld worden aangepast, het Openbaar Vervoersbedrijf van Boedapest BKV moet alles aanpassen, en ook de MÁV spoorwegen, transportbedrijven en reisbureaus zullen zowel digitaal als op papier overal waar Ferihegy staat dat moeten veranderen.

De mooiste naamsverandering is voor Budapest Airport zelf, het bedrijf dat het vliegveld runt. Die gaan officieel de naam 'Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret Üzemeltető Zrt.' voeren. Lekker handig als je als medewerker van het bedrijf daar de telefoon steeds moet opnemen.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije