Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwe metrostellen nog van de baan

alstomMaandag 13 juni 2011 - Over de zaak die het openbaar vervoersbedrijf van Boedapest, BKV, had aangespannen bij een Franse rechtbank over het opzeggen van het contract met Alstom en terugvordering van de aanbetaling voor de nieuwe metrostellen, is geen uitspraak gedaan.

 

Burgemeester Tarlós van Boedapest heeft vorige week in een interview gezegd dat hij niet weet waarom er geen uitspraak is gedaan, maar het zou volgens hem zo kunnen zijn omdat er in de komende maand nog gesprekken gaan plaatsvinden tussen het ministerie van Nationale Ontwikkeling en de directie van het Franse Alstom.

Alstom zou de nieuwe metrostellen gaan leveren voor metrolijn 2 en ook voor de nieuwe metrolijn 4. Het contract daarvoor werd in 2006 ondertekend en de aanbetaling van 50% van het bedrag is al voldaan. De Hongaarse Nationale Transport Autoriteit heeft de metrostellen onbetrouwbaar genoemd, de remmen zouden niet voldoen aan de Hongaarse regels. Dat zou in 2007 en 2008 al gemeld zijn aan Alstom. In 2010 heeft de BKV het contract opgezegd.

Update 14 juni 2011: Het blijkt dat de rechtbank nu wel een uitspraak heeft gedaan, BKV kan de aanbetaling terugvorderen, de Bayerische Landesbank en Credit Agricole Corporate and Investment Bank moeten het binnen vijf dagen hebben betaald. Alstom moet de kosten van de rechtzaak betalen.

Lees ook: Brandende metrokwesties

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije