Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

BKV voor even gered

BKV-aDonderdag 22 maart 2012 - Dankzij de garantstelling door de staat voor een deel van de schulden is het bankroet van het Openbaar Vervoersbedrijf van Boedapest voor even afgewend. Vorige week dreigde nog het einde voor het BKV, afgelopen maandag moest een lening zijn afbetaald aan de UniCredit Bank.

Sinds 2002 heeft het BKV een enorme schuld opgebouwd, dit jaar moeten de meeste leningen bij verschillende banken zijn terugbetaald. Als de lening bij UniCredit Bank van 5 miljard forint niet op het laatste moment was overgenomen door de staat, zouden ook de leningen van het BKV bij andere banken in gevaar komen.

In de afgelopen maanden zijn verschillende opties bekeken voor de financiering van het BKV in de toekomst, een echt goed plan is nog niet in zicht. Ook het feit dat het IMF grote moeite heeft met staatssteun aan het BKV, kan in de komende maanden zorgen voor nog meer problemen.

Afgelopen maandag werd ook bekend gemaakt dat het BKV van plan is om vanaf de maand mei twee belangrijke buslijnen in te korten. De lijnen naar Solymár en Budakeszi worden volgens het BKV niet alleen gebruikt door forenzen van en naar de stad, maar ook door bewoners in die gemeenten zelf. Om te kunnen bezuinigen moeten of de gemeenten gaan meebetalen, of de stadsbussen zullen niet meer tot in deze randgemeenten rijden.

>>>> bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije