• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Wilde stakingen buschauffeurs Boedapest

buszhv.jpgWoensdag 6 januari 2009 - Chauffeurs van BKV, Openbaar Vervoersbedrijf Boedapest, hebben afgelopen dinsdag 270 bussen in de garage laten staan, als onderdeel van een wilde stakingsactie in verband met de onderhandelingen van het in geldnood verkerende bedrijf en de vakbonden. De vakbonden van BKV hebben voor 12 januari een staking aangekondigd. Vanaf afgelopen maandag worden vanuit meerdere garages acties gevoerd en moeten de reizigers vooral in Buda en het zuiden van Pest rekenen op weinig bussen. Maar ook de lijnen 7 en 173, belangrijke lijnen die de stad van oost naar west verbinden, rijden minder vaak.  

De chauffeurs die met de bussen weigerden te vertrekken uit de garages, beweerden dat de voertuigen technische mankementen hadden. Sommige bussen zouden levensgevaarlijk zijn en de chauffeurs willen de verantwoording niet meer op zich nemen om er mee te rijden. Maar de meest voor de hand liggende reden is zeker de impasse aangaande de onderhandelingen voor collectieve arbeidsonvereenkomsten voor eind van het jaar. Volgend op de gebeurtenissen deze week hebben managers van BKV aangekondigd chauffeurs en monteurs die meededen aan de acties te ontslaan en er worden meer ontslagen verwacht omdat BKV met 'supercontroleteams' de garages afgaat om werkweigeraars op te speuren.

>>>> Bron:  Caboodle.hu & Hirszerzo.hu

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije