Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Vergrote Győr-Pér Airport mogelijk nieuwe bestemming Wizz Air

gparprtVrijdag 4 juli 2014 - Deze week is de uitbreiding van het Hongaarse vliegveld Győr-Pér officieel in gebruik genomen. Het vliegveld, dat grotendeels gebruikt wordt door de nabij gelegen autofabrieken van Audi, kan nu ook grotere vliegtuigen verwerken zoals de Boeing 737 en Airbus 320. Met deze ingebruikname wordt er ook meteen al druk gespeculeerd dat Wizz Air het vliegveld op zal gaan nemen als nieuwe vliegbestemming.

Er zijn al gesprekken met Wizz Air hierover gaande, aldus staatssecretaris van Buitenlandse Economische Betrekkingen, Péter Szijjártó. Volgens een bericht in de Hongaarse media zou zelfs dit jaar al een verbinding tot stand gebracht kunnen worden met Londen. Maar om het vliegveld te kunnen gebruiken voor vluchten van Wizz Air is er wel snel een nieuwe passagiersterminal nodig, aldus de burgemeester van Győr, Zsolt Borkai, en die kan alleen gebouwd worden als de staat het financieel ondersteunt.

Voor Audi Hungária is dit vliegveld van grote betekenis, er gaan rechtstreekse vluchten van Győr naar het Duitse Ingolstad waar het hoofdkantoor van Audi gevestigd is.

>>>> Bron: diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije