Weather data OK.
Boedapest
29 °C


Weerstation Ciko
Wijn uit Hongarije

Nieuwsbrief


Minder Nederlanders op vakantie naar Hongarije

Donderdag 11 september 2014 - Volgens het laatste rapport van de KSH (Hongaars Centraal Bureau voor de Statistiek) kwamen er in de eerste zeven maanden van dit jaar veel minder Nederlanders naar Hongarije dan in dezelfde periode vorig jaar. In de maand juli daalde het aantal Nederlanders zelfs met 20%. Het aantal toeristen uit BelgiĆ« steeg licht. In de maand juli dit jaar steeg het aantal buiten- en binnenlandse overnachtingen met 2,6% in vergelijking met deze maand in 2013. 

Hoewel er iets minder buitenlandse toeristen kwamen, steeg het aantal binnenlandse toeristen flink. Het totale aantal overnachtingen in de eerste zeven maanden van dit jaar steeg met 5,6% ten opzichte van de maanden januari t/m juli 2013. De bruto omzet aan toeristische overnachtingen steeg met 9,7%. 

In de laatste jaren steeg het aantal overnachtingen van Nederlanders nog, het is niet duidelijk waaraan deze daling nu te wijten is. Eind van dit jaar zullen de cijfers anders liggen. De maand augustus, met het Sziget Festival als grote publiekstrekker, is dan ook meegeteld.

Meer cijfers over de maand juli en de periode januari t/m juli, ook Engelstalig, op:

>>>> KSH - In July, accommodation establishments saw a 2.6% rise in arrivals 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Zoeken

Borg

smaakvanhongarijebanner182 335

HBN

Logo Tegla Muzeum