• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlander naar halve finale WK Chef Koks in Boedapest.

Hoventa2007kokswedstr. Foto: TomdeSmetZondag 4 oktober 2009 - Tijdens de HOVENTA 2009, de horeca vakbeurs die komende week in het Budapest Fair Centre - de HungExpo -  in Boedapest wordt gehouden, zal ook de halve finale WH Chef Koks van start gaan. De Nederlander Wim Klerks, chef-kok van Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek, gaat de strijd met messen en gardes aan, om door te kunnen naar Santiago, Chili, waar de finale wedstrijd wordt gehouden van 24 t/m 28 januari 2010. In meerdere steden ter wereld worden de halve finales gehouden, in Boedapest komen landen als Duitsland, Zwitserland, Polen, Oostenrijk en dus Nederland tegen elkaar uit. Deze kokswedstrijd Global Chefs Challenge is een initiatief van het WACS, de wereldorganisatie van koksverenigingen. 

De HOVENTA beurs loopt van 6 t/m 9 oktober. De halve finale is op 7 en 8 oktober.

Ook zijn er in Hongarije in november de voorrondes voor de Bocuse d'Or, de prestigieuze kokswedstrijd opgezet door Paul Bocuse in het Franse Lyon. Meerdere landen hebben hun eigen Bocuse d'Or wedstrijden, zo ook Nederland, en sinds zomer 2009 doet ook Hongarije mee. De finale Bocuse d'Or Hungary is in februari 2010 in Boedapest tijdens de FOODAPEST in de HungExpo. Het Europese kampioenschap vindt in juni 2010 in het Zwitserse Geneve plaats.

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije