Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Csabai Worstenfestival, draaien maar die worst!

worstmakers Bcsaba foto: TomdeSmetZondag 4 oktober 2009 - Het Kolbászfesztivál, Worstfestival, van Békéscsaba komt er weer aan. Traditiegetrouw staat deze stad eind oktober in het teken van waar zij beroemd om is: worst! In de grote sporthal en daar omheen in grote tenten komen duizenden mensen bijeen met hun van huis meegebrachte worstendraaimachines om aan de grote wedstrijd worstmaken mee te doen. Voorwedstrijden zijn er ook op donderdag en vrijdag maar het echte spectakel begint op zaterdag om 10.00 in de ochtend, als aan honderden grote houten tafels amateurs en professionals aan de slag gaan voor de beste Csabai worst.

 Zingend, dansend en drinkend worden in anderhalf uur tijd de worsten gedraaid. Overal is muziek en je kan er op de hoofden lopen, zo druk. Een volksfeest waar je even aan moet wennen, maar als je er eenmaal in mee gaat, met een glas pálinka, bier of wijn gaat dat vanzelf, dan zie je dat Hongaren niet altijd weemoedig zijn maar super goed samen kunnen feesten. 

Voor wie het aan kan, in de ochtend is buiten de sporthal te zien hoe - jaja, het is al dood, het slachten gebeurt ervoor in het abattoir - een varken wordt uitgebeend. Verschillende teams strijden om de eer wie er het beste, het netste en vooral het meest vakkundig een varken weet te verwerken.

Meer info en programma : Csabai Kolbászfesztivál

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije