• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Worstenfestival Békéscsaba 28 t/m 31 oktober

cs-aZaterdag 23 oktober 2010 - Voor wie trek heeft in worst, en dan in heel veel worst tegelijk: van 28 t/m 31 oktober vindt in Békéscsaba weer het inmiddels beroemde én beruchte Worstenfestival plaats. Beroemd omdat het nu al jaren een traditie is, er duizenden deelnemers worst draaien, er de lekkerste worsten uit de regio te proeven zijn en het een groot dagenlang durend feest is waar iedereen welkom is.

Berucht is het ook, omdat je wel kan stellen dat na het eten van veel worst en niet te vergeten de daarbij te drinken pálinka, je aan het eind van het feest niet meer weet hoe je lopen moet. Met een rozige kop en een volle pens, zie maar eens netjes thuis te komen.

cs-caMaar hoe dan ook, het is echt een leuk festival. En dan is zaterdag 30 oktober de meest feestelijke en belangrijkste dag want dan vindt de massale worstendraaiwedstrijd plaats! Met muziek en veel gezang wordt in anderhalf uur tijd door duizenden mensen tegelijk de verse Csabai worst gemaakt. Je moet er vroeg bij zijn, om tien uur is het startsein, want de sporthal en grote tent daarnaast puilen vroeg in de ochtend al uit van de mensen. Voor wie wat frisse lucht wil happen tussendoor, elke morgen is er buiten om 10.00 ook een varkensslachtsessie. Wat de Hongaarse organisatie in het Engels zo mooi 'Pig Killing Show' noemt... het is maar waar je van houdt.

Bekijk het hele programma op: Csabai Kolbászfesztivál (deels Engelstalig)

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije