Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Street Food Show, Főzdefeszt en Autoloze Week samen in Boedapest, 20, 21 september

főzd-klZaterdag 13 september 2014 - Sappige hamburgers van mangalica, de lekkerste Indiase naan van de stad, dumplings van Wang Mester en zélfs verse oesters, de Street Food Show die in juni dit jaar voor het eerst gekoppeld werd aan het ambachtelijk bierfestijn Főzdefeszt wordt in het derde weekend van september nog een keer gehouden. Nu niet aan de Donau bij de Technische Universiteit, zoals afgelopen zomer, maar op de Andrássy út. Daar wordt steevast ook de Autoloze Week gevierd met een dagje afsluiting voor het verkeer. Het hele weekend vinden daar dus drie feesten in één plaats.

Op dit al weer voor de achtste keer georganiseerde Főzdefeszt (Brouwersfeest) verkopen tientallen Hongaarse bierbrouwerijen hun meest hippe bieren, maar ook bekende en minder bekende brouwers uit andere landen zoals Tsjechië, Oostenrijk en Schotland zijn er aanwezig. Én deze keer komt er ook een brouwerij uit de VS op het festival staan.

Reken niet op een gelikt festival met schone tafels en kristallen glazen, zoals je op sommige wijnfestivals steeds vaker ziet, en dat ook zeker prettig feesten is, maar bier en street food trekken nu eenmaal een ander, wel zeer gemeleerd, publiek. In juni tijdens het warme Pinksterweekend was het dan ook een vrolijke wanorde zonder eenvormige houten standjes, zonder toegangspoortjes en inderdaad nogal wat plastic glazen en ander afval her en der op de grond. Maar de sfeer was goed en wie niet naar huis wilde kon na sluitingstijd over een tafel gebogen of ergens tegen een muurtje aan zijn of haar roes uitslapen tot de volgende dag. Dat gaan we midden in de binnenstad van Pest op de prestigieuze Andrássy út natuurlijk niet meemaken. Zelfs daklozen mogen daar hun matje niet uitrollen.

Het festival vindt plaats tussen de Nagymező út en Bajcsy-Zsilinszky út en is te bezoeken op zaterdag 20 en zondag 21 september. De toegang is gratis.

Meer over het Festival, Engelstalig: 8th Főzdefeszt + Street Food Show
     
    8613140909091731 fozdefeszt 2014 osz


Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije