• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Jamie’s Italian in Boedapest

ji bpDonderdag 15 oktober 2015 - Als alles gaat zoals gepland, wordt boven op de Burcht van Buda volgend voorjaar een restaurant van Jamie Oliver geopend. Dit is het eerste restaurant van Jamie in een Midden-Europees land. Het restaurant in het Burchtkwartier wordt een Jamie’s Italian, waarvan hij in Groot-Brittannië en in andere landen samen met zijn chefkok Gennaro Contaldo al tientallen heeft opgezet. Onlangs werd in Rotterdam ook een Jamie’s Italian geopend.

De basisproducten zullen zowel van Hongaarse als Italiaanse leveranciers betrokken worden en de Zsidai Group, een bedrijf dat voortkwam uit het familiebedrijf van de Hongaarse horeca-familie Zsidai en nu geleid wordt door zoon Zoltán Roy, wordt in Hongarije de uitvoerend partner van Jamie. Volgens de berichten in de Hongaarse pers wordt er door de Zsidai Group nu naarstig gezocht naar personeel.

De Zsidai familie opende in 1982 café Pierrot, ook in het Burchtkwartier, dat later werd omgevormd tot restaurant. Toen Zoltán Roy, met veel werkervaring en studies in het buitenland, de leiding kreeg heeft de Zsidai Group vanaf 2008 meerdere restaurants en bistro’s in Boedapest opgezet, zoals Restaurant 21, Spíler, Balthazár (ook hotel en wijnwinkel) en És Bizstró in het Kempinski Hotel.


 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije