Op reis, de NHL is bijna startklaar

NHL-acaDonderdag 2 december 2010 - De spanning stijgt. Hoeveel bagage gaan de studenten communicatie meenemen naar Hongarije? Al eerder meldden we dat in december studenten van de NHL hogeschool in Leeuwarden een project voor zes weken gaan uitvoeren waarin communicatie in Hongarije centraal staat. Het project start op 6 december en zal op 20 januari met een groots symposium in Leeuwarden worden afgesloten. De extra dimensie voor de studenten is natuurlijk de reis naar Boedapest en Eger van 10 tot 17 december 2010.

Voor het bij elkaar zoeken van de bagage in figuurlijke zin is er al heel wat uit de kast gehaald. Zo zijn we erg in onze nopjes met het feit dat Maria Ballendux-Bogyay, schrijfster van het boek Leven en werken met Hongaren, op 6 december haar kennis over Hongaars-Nederlandse cultuurverschillen en zaken doen gaat delen met meer dan 100 studenten. En Blanka Borda, exchange studente van Hongaarse afkomst, zal de studenten de eerste kneepjes van de Hongaarse taal bijbrengen. Er is ook al een intensief contact opgebouwd met de Hongaarse Edit en Beata die in Boedapest wonen en Nederlands spreken. Zij gaan ons samen met hun studiegenoten rondleiden door Boedapest, dat wordt de eerste echte kennismaking voor de studenten met deze parel aan de Donau.

Een keur van verschillende bedrijven in Hongarije is nu actief betrokken bij de voorbereiding van het bezoek aan Hongarije. Met de volgende bedrijven gaan de studenten samen aan de slag: Brilliance Ltd, Gergely Gasztronomi Kft., Ombrello Digital Communication, DBH Business Services, ITD Hungary, HongarijeVandaag.nl, Hungarian-Netherlands Chamber of Commerce, HitesyBartuczHollai Euroconsulting Ltd., Grants Europe Consulting Ltd. en Zwack Unicum. De studenten gaan voor deze bedrijven volgende week al beginnen aan het onderzoek voor het opstellen van een marketing- en communicatieplan.

Over de bagage in letterlijke zin zijn we trouwens erg benieuwd naar uw adviezen, want hoe krijgen we de studenten zo ver dat ze alles in één koffertje pakken en geen hutkoffers meeslepen? Hoe krijgen we hen zover dat ze bijvoorbeeld de bagageregels van goedkope vluchtmaatschappijen aanhouden? En hoe krijgen ze toch alles mee wat echt nodig is? We gaan namelijk naar de opera met een hakje, in een net pak naar de bedrijven en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, met een groot badlaken de baden bezoeken, in een lekker studentenkloffie naar de workshop-dag in Eger en een dikke trui en warme jas zijn ook nodig. En dat alles moet samen met 83 studenten en 5 docenten in één bus passen! Dus denk maar met ons mee!

>>>> Volg ons op: NHL Hungary
>>>> Contact: Ute Vrijburg-Klaassens
>>>> PDF Workshop-dag Eger

 

NHLtotaallogo-a

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije