• Home
  • Overigen
  • Onderwijs

Studiedag literair vertalen aan de ELTE

eltedag-aDinsdag 1 november 2011 - Op vrijdag 18 november 2011 organiseert de vakgroep Neerlandistiek aan de Eötvös Loránd Universiteit te Boedapest de dertiende studiedag Neerlandistiek. Het thema van deze studiedag is de rol van Literair vertalen in het literatuur- en taalonderwijs.

Aan de hand van lezingen van vertaalwetenschappers zoals Prof. Dr. Ton Naaijkens (UU) en Prof. Dr. Henri Bloemen (Lessius/Antwerpen en KUL) en praktiserende vertalers zoals Ingrid Degraeve (projectleider Taaluniecentrum NVT Brussel en vertaler van Georgische literatuur in het Nederlands) denkt men over de vele aspecten van literair vertalen na. Daarnaast wordt de Vlaamse schrijver Joseph Pearce uitgenodigd om over zijn Centraal-Europese wortels te spreken en zal hij een workshop voorzitten. Negen studenten van drie vakgroepen Nederlands in Hongarije zullen hun vertalingen presenteren van een fragment uit zijn boek Land van belofte. De studiedag is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Dit evenement wordt ondersteund door de Nederlandse Taalunie, het Taaluniecentrum, Het Algemeen-Nederlands Verbond, de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering in Hongarije, De Nederlandse Ambassade te Boedapest en de Afdeling Arnhem van de Orde van den Prince.

eltedag

....

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije