• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nederlandse steun Hongaarse mensenrechtenorganisaties

TulplogoDonderdag 15 april 2010 - Het mensenrechtenbeleid is een hoeksteen van het Nederlands buitenlands beleid. In dit kader draagt Nederland actief bij aan het verbeteren van de mensenrechtensituatie wereldwijd. Daarvoor gebruikt de Nederlandse overheid, naast de diplomatieke contacten, een aantal interessante en concrete initiatieven. Zo wordt de Mensenrechten Tulp uitgereikt aan diegene die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de mensenrechtensituatie in zijn of haar land. Daarnaast worden middelen beschikbaar gesteld om regionale en lokale initiatieven van het maatschappelijk middenveld te ondersteunen.

De Nederlandse ambassade in Boedapest heeft sinds enkele jaren de beschikking over middelen om zulke lokale initiatieven te ondersteunen. Deze initiatieven dienen gericht te zijn op het verbeteren van de mensenrechtensituatie in Hongarije. Tot 1 mei 2010 kunnen organisaties uit het Hongaarse maatschappelijk middenveld hun projectvoorstellen op het gebied mensenrechten nog indienen voor eventuele ondersteuning. Vorig jaar heeft de Nederlandse ambassade al een aantal van die Hongaarse projecten gesteund. Een daarvan was het 'Shared Moments Project' van het Center for Independent Journalism (CIJ) in Boedapest. De documentaires die tijdens dit project waarin Roma en niet-Roma journalisten samenwerkten werden gemaakt, zijn te bekijken op de website van CIJ.
 
>>>> Informatie indienen projectvoorstellen:  Nederlandse Ambassade
>>>> Informatie Mensenrechtentulp:  Mensenrechtentulp
>>>> Nederlands mensenrechtenbeleid:  Ministerie Buitenlandse Zaken

 
 
 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije