• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Kies voor de fiets! Critical Mass

critical-mass-aDinsdag 20 april 2010 - Om het fietsen te promoten en lekker feestelijk samen te fietsen door de straten van Boedapest met duizenden tegelijk, organiseert Critical Mass Budapest op zaterdag 24 april weer een grote fietstocht door de stad. Een van de doelen van de tocht is om aandacht te vragen aan de politiek om betere en veilige verkeersomstandigheden te scheppen voor fietsers.

Die zaterdagmiddag gaat het dus lastig worden om met de auto door de stad te karren, want veel grote straten en pleinen worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De organisatie roept trouwens alle deelnemers ook op de campagnestilte te respecteren. Op zondag 25 april is er namelijk de tweede ronde van de parlementsverkiezingen en de hele eraan voorafgaande dag mag niemand nergens campagne voeren. Of de fietsers alsjeblieft dus geen vlaggetjes en flyers mee willen nemen in hun fietsmandjes!

Dat de kleur groen van de t-shirts waarin de organisatoren rijden, erg lijkt op het frisse groen van de partij LMP... ach, groen is nu eenmaal het symbool van milieu en natuur. Het is niet anders. Nu nog maar hopen dat als de fietsers over een paar jaar zich meer ruimte in de stad hebben toegeeigend, zij zich ook netjes als hoffelijke verkeersdeelnemers zullen gaan gedragen. Want ik denk, als kritische voetganger, dat ik anders maar een nieuwe beweging moet gaan opstarten. 'Critical Pedestrians', om de snel zigzaggende en mobiel bellende fietsers eens leuk met wandelstokken van de stoepen af te slaan!

Overigens gaat de Nederlandse Ambassadeur in Hongarije, Robert Milders, om 15.00 uur het startsein geven waarna de tocht kan beginnen!

Alles over de route, tijden en wat allemaal mag en niet mag: Critical Mass

Bekijk ook de inmiddels tot traditie van Critical Mass behorende Bike Lift!

>>> Door:  Tom de Smet

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije