Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Critical Mass, twintigduizend fietsers bij Stadshuis Boedapest

cmass.jpgVrijdag 25 september 2009 - De verwachte verkeerchaos tijdens de avondspits afgelopen dinsdag is niet uitgebleven! Meer dan twee uur lang veroorzaakten ongeveer 20.000 deelnemers aan de actie "Critical Mass" een geweldige opstopping in de binnenstad van Boedapest. Niet alleen automobilisten moesten stapvoets rijden, ook de deelnemers zelfs konden op de fiets maar langzaam vooruit. Om 21.00 uur  eindigde de actie met het tradionele "fietsen boven het hoofd tillen".

 

De organisatoren vroegen ook aan de deelnemers zich voortaan altijd op de fiets over de Grote Ring te bewegen. En wanneer het aantal fietsers dermate groot wordt, zullen de beleidsmakers van de stad uiteindelijk inzien dat een fietspad langs deze straat noodzakelijk is.

De demonstratie begon dinsdagaviond om 18.30 uur. Duizenden fietsers verzamelden zich bij het Stadhuispark en in de omliggende straten. Van meet af aan bewoog de colonne fietsers zich langzaam en de eerste veertig minuten kon er amper worden gefietst.

De organisatoren hadden niet om speciale politiebegeleiding gevraagd, volgens plan wilden zij geen straten blokkeren. Het kruispunt Bajcsy-Zsilinszky út en Andrássy út werd door politie wel voor autoverkeer afgesloten. De demonstratie veroorzaakte niet alleen de automobilisten hoofdpijn maar ook de voetgangers: die konden op het Deák tér niet oversteken vanwege het grote aantal fietsers.

Bron:
» Hirszerz?

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije