• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Internationale Hacker-conferentie in Hongarije

hack-abDonderdag 2 september 2010 - In Boedapest zal er een tweedaagse 'Hacktivity 2010'- hackers-conferentie gehouden worden op 18 en 19 september. Volgens Hongaarse computerbeveilingstechnici is deze onafhankelijke IT bijeenkomst de oudste op dit gebied. Ook is deze conferentie de grootste in Midden- en Oost-Europa. Meer dan duizend deelnemers uit verschillende landen hebben zich al aangemeld.

Bruce Schneier, die tot een van 's werelds beroemdste computerbeveilingstechnici wordt beschouwd, zal de conferentie inleiden. Onder de buitenlandse sprekers zijn onder meer Alexander Kornbrust, de goeroe van Oracle, en computervirusdeskundige Robert Lipovisko van het ESET laboratorium uit Bratislava aanwezig. ESET is een grote leverancier van beveiligingssoftware, onder meer NOD32 komt hier vandaan. Het bedrijf is al twee jaar op rij het meest succesvolle van Slowakije.

In het spel 'Hack The Vendor' zal het voor deelnemers aan de conferentie mogelijk zijn één of meerdere producten op het gebied van informatieveiligheid te testen. Op legale wijze mag de software gekraakt worden, en als dat lukt levert het een geldprijs op. Liefhebbers van doe-het-zelf-elektronica kunnen hardware hacker Mitch Altman uit San Fransisco ontmoeten en met hem informatica-instrumenten tot 'leven' brengen.

Meer informatie over het programma en de locatie kunt u vinden op Hacktivity.hu (Engelstalig)

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije