• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Met z'n allen voor TULIPÉCS!

balazs-b1Zondag 4  september 2010 - Op het prikbord van Hongarije.Startpagina is al een tijdje een heen en weder gesprek gaande over het wel of niet meedoen aan Tulipécs2011. Deze actie Tulipécs die vorig jaar op initiatief van Simon Wintermans werd gestart waardoor Pécs dit voorjaar vol prachtig bloeiend tulpen stond, zou ook dit jaar opnieuw uitgevoerd kunnen worden. Pécs is er blij mee, en Nederland en de Nederlanders maken goede sier. Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat zij met een kleine geldelijke bijdrage een vrolijke en kleurige traditie kunnen helpen opbouwen. En dat terwijl dit Nederlandse gebaar niet enkel naar de stad Pécs, maar naar heel veel Hongaren in de regio daaromheen een vriendschappelijke uitstraling heeft.

Simon Wintermans wil ook graag dit jaar weer tulpenbollen schenken aan de stad Pécs, maar de pot daarvoor is nog lang niet gevuld. Vandaar dat deze Hoofd Regelneef van dit door velen gedragen project naar Hongarije Vandaag een brief schreef waarin hij een aantal punten uitlegt en natuurlijk vraagt om centjes, veel support en een grote opkomst bij het planten van de bollen!

De punten uit zijn brief:

1. Onveranderd hoop ik dat het succes van Tulipécs2010 wordt voortgezet in een jaarlijks terugkerende traditie. Dat heb ik vorig jaar bij de feestelijke overhandiging van de 33.000 tulpenbollen voor het eerst wereldkundig gemaakt, en ik ben er sindsdien niet van afgeweken. Maar alleen kan ik helaas de kar niet trekken, ik heb dringend uw aller hulp nodig!

2. Dit jaar heb ik op 13 maart en op 27 juli een rondbrief gestuurd over Tulipécs2011 aan alle Hongaarse Nederlanders die ik in mijn adressenbestand heb, met steeds de vraag het bericht door te willen sturen. Deze berichten worden bovendien ook steeds op www.hongarijevandaag.nl gepubliceerd. Toch blijken sommigen er nog niet van de op de hoogte te zijn.

3. Dit jaar heb ik iets minder 'bedelbrieven' verstuurd, en wel om twee redenen. Ten eerste zat ik van april tot en met juni in het fietszadel, op weg tussen de drie Culturele Hoofdsteden: Essen, Pécs en Istanboel (zie ook: www.essen-pecs-istanbul.info). Ten tweede hoop en verwacht ik dat velen nu weten wat Tulipécs is en daar graag aan bij wil dragen. Uiteraard staat het iedereen geheel vrij wel of niet mee te doen.

4. Er is minimaal 1000 euro nodig om een fatsoenlijk bollencadeau aan te kunnen bieden. Lukt dit niet, dan blaas ik de actie af. Want ik wil natuurlijk niet iets toezeggen aan de stad Pécs als niet waar te maken valt. In dat onverhoopte geval stuur ik uiteraard aan eenieder het gestorte geld terug.

5. De tijd dringt! Ik krijg eens per maand een afschrift van mijn bank, zo rond de 11de van de maand. Op 14 september vlieg ik voor een week naar Nederland, waar ik onmiddellijk moet gaan bestellen en het transport van de bollen naar Pécs moet regelen. Dus: WIE ER MEE WIL DOEN, SCHRIJF NU OVER! Het rekeningnummer is onveranderd: ING 3492223, t.n.v. Simon Wintermans, Mária u.23, Pécs (dus een Nederlandse bankrekening met Hongaars adres). Voor wie vanaf een buitenlands nummer stort: IBAN: NL48INGB0003492223, BIC: INGBNL2A.

6. Ook belangrijk: wil iedereen die na 11 augustus 2010 al gestort heeft mij apart via een mailtje hiervan op de hoogte stellen? Dit vraag ik omdat ik maar eens per maand een bankafschrift krijg. Mijn e-mail is ook onveranderd:

7. Wie rijdt er tussen 20 september en 10 oktober met een auto van Nederland/Hillegom naar Hongarije/Pécs? En zou hij of zij bereid zijn (een deel van) de bollen te transporteren? Het zou immers toch zonde zijn als er geld in transport gestoken moet worden, in plaats van in de aankoop van bollen! Chauffeurs, meldt U aan!

Ik hoop dat we met een gezamelijke eindsprint over een ruime maand toch weer de bloemetjes buiten kunnen zetten, dus namens de inwoners van Pécs en omgeving, vast heel hartelijk dank voor de bijdragen! Voor wie mee wil doen aan het organiseren van Tulipécs 2011, mail naar:  of bel me op: +36-20-9258550 of +36-72-331559

Met hartelijke groeten,

Simon Wintermans

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije