Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tulipécs 2011, de bollen kunnen de grond in!

Tulpentegel-aVrijdag 24 september 2010 - Het is mij een groot plezier u te mogen aankondigen dat dankzij de steun van twaalf enthousiaste landgenoten, de Nederlandse ambassade, maar bovenal éen hoofdsponsor, Tulipécs2011 gewoon door kan gaan! In overleg met de gemeente Pécs, en rekening houdend met de festiviteiten in de Culturele Hoofdstad, is de datum voor de feestelijke overhandiging van ons aller tulpencadeau vastgesteld op zaterdag 9 oktober, ' s middags om 15 uur, wederom op het Dóm tér te Pécs.

Het kleine Nederlandse festival eromheen begint die dag om 14.00 uur en zal naar verwachting tot ongeveer 17.00 uur duren. U bent hierbij van harte uitgenodigd dan aanwezig te zijn om de feestvreugde nog verder te vergroten.

Het had niet veel gescheeld of de actie was afgeblazen, daar er tot twee weken geleden in totaal zo'n 180 euro was gedoneerd, hetgeen te weinig is om een fatsoenlijk cadeau van te kunnen bekostigen. Twee weken geleden werd ik echter naar aanleiding van mijn laatste rondbrief gebeld door Peter van Manson, branche manager van OTTO Workforce Hungary Kft, die met een meer dan ruiterlijk aanbod in één klap de actie gered heeft. Hartelijk dank Peter, namens alle inwoners van Pécs, en de Hongaarse Nederlanders die Tulipécs een warm hart toedragen! Ook de gemeente doet trouwens weer mee, en ondersteunt Tulipécs net als vorig jaar met gratis stands, geluidsinstallatie en een podium.

TuKlompenOok dit jaar zou ik weer een beroep op vrijwilligers willen doen: wie heeft er tijd en zin op 9 oktober als poffertjesbakker, borrelschenker of kaassnijder de kraampjes te bezetten? (Saté koks zoeken we deze keer helaas niet, daar er minder pecunia beschikbaar zijn, waardoor de duurste tractatie geschrapt moest worden.) Gezien de relatief korte tijd die resteert tot 9 oktober ben ik het gelukkigst met snelle reacties. Het zou prettig zijn wanneer alle vrijwilligers op de komende Stamtafel bij elkaar zouden kunnen komen om de zaken verder te bespreken: woensdag 6 oktober om 20.00 uur hoop ik u daartoe in café Paulus te mogen begroeten! Maar meldt u eerst even aan bij ondergetekende.

Uiteraard is ieder goed idee van harte welkom om ook dit jaar Tulipécs tot een succes te maken. Vorig jaar hadden we reusachtige windmolenmodellen, Nederlandse poppenhuizen en in klederdracht gestoken Jannen en Mariekes. Graag weer dit soort én nieuwe ondersteuning!

Ik hoop op een grote opkomst op 9 oktober: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ik verzeker u ervan, dat de actie met enorme sympathie in Pécs en ver daarbuiten gevolgd wordt.

Met vriendelijke groeten,

Simon Wintermans

P.S.
Mensen die nog niet overgemaakt hebben, maar dit wel van plan waren, kunnen nog steeds de daad bij het woord voegen. Wel graag een e-mailtje naar ondergetekende  met vermelding van het bedrag, zodat ik er voor kan zorgen dat al het geld aan Tulipécs gespendeerd wordt. Gelden die na het aankopen van de tulpenbollen binnenkomen, worden gebuikt voor de catering.

ING 3492223
o.v.v. "Tulipécs2011"
t.n.v. Simon Wintermans
Mária utca 23
Pécs Hongarije

Vanaf een niet-Nederlandse bankrekening:

IBAN: NL48INGB0003492223
BIC: INGBNL2A
o.v.v. "Tulipécs2011"
t.n.v. Simon Wintermans
Mária utca 23
Pécs, Hungary

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije