• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Dank aan de mannen van BaranyaNet!

bnetDonderdag 23 september 2010 - Op de ochtend van vrijdag 17 september werd in de nieuwsbrief van Hongarije Vandaag bericht over de burgemeestersverkiezingen in het dorpje Szulimán. In dat artikel schreef ik over het uitblijven van een internetaansluiting in het dorp. 'Toeval bestaat niet' wordt algemeen aangenomen, maar het toeval wordt soms een handje geholpen. Op dezelfde dag, laat in de avond van vrijdag17 september, werd Szulimán namelijk aangesloten op het internet!

Dat was vooral te danken aan de tomeloze inzet en enorme vakkennis van de medewerkers van BaranyaNet. Tegen de stroom van doodlopende logistiek en eeuwig uitstel van het bedrijf in, klaarden deze jonge Hongaren de klus. Toch ging het gisteren opeens mis, 'nincs' internet! Uiteraard dacht ondergetekende dat het aan haar lag en ze prutste uren met aansluitingen, aan- en uitzetten van van alles en nog wat. Bellen naar BaranyaNet had geen zin. Eerdere pogingen hadden als resultaat dat je wel iemand aan de lijn kreeg (altijd beter dan Nederlandse bedrijven!) maar dat ze geen flauw idee hadden over hoe iets moest worden opgelost, dat de jongens in de ochtend wel vertrokken waren maar dat ze niet wisten waar ze waren. En ze konden ze ook niet bellen.

Ha, dacht ik, dat kan ik wel. Ergens diep uit mijn mobiel het nummer gevist van de werklui dat daarin, expres of per ongeluk, was achtergebleven. Jammer, geen gehoor en tegen beter weten in sprak ik in mijn beste Hongaars een boodschap in. Nog geen vijf minuten later: mijn internet werkte. Nog geen half uur later: de jongens belden op, dat ze wel even langs zouden komen om een router te installeren. Een uur later was de router - weliswaar tegen betaling - geinstalleerd en het internet werkt nog steeds. Via Hongarije Vandaag: alle lof voor de werknemers van BaranyaNet!

>>>> Door:  Lidewijde de Smet

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije