Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tulipécs 2012, Nederlandse bollen in Hongaarse grond

tpcs1-aMaandag 24 september 2012 - De maand oktober komt eraan, dus dan is het tijd voor Tulipécs! Op zondag 14 oktober worden, alweer voor de vierde keer, in de binnenstad van Pécs duizenden Nederlandse tulpenbollen in de grond gestopt. En net als in voorgaande jaren betekent dat er ook weer een Nederlands-Hongaars feest op het plein voor de basiliek gehouden gaat worden.

Niet alleen in Pécs worden dit jaar tulpenbollen geplant, vier Hongaarse gemeentes komen in aanmerking om een kist bloembollen te winnen. Wie als sponsor het meeste in de pot stopt, is de winnaar. Hosszúhetény, Csertő, Kisnyárad en Tata zullen met elkaar gaan strijden om de eerste plaats.

tpcs2-aWil je als vrijwilliger meewerken aan Tulipécs, om te helpen met de opbouw, activiteiten te begeleiden, maar natuurlijk ook om poffertjes te bakken, kaas te snijden, bollen te verkopen of aardappelen te schillen? Of heb je een ander idee dat je in wilt brengen? Meld je aan bij Simon Wintermans in Pécs.

Op woensdagavond 3 oktober om 20.00 uur komt iedereen bij elkaar om de plannen door te nemen. Kom ook naar de Nederlandse Stamtafel in Café Paulus aan de Ifjúsági út 6 in Pécs.

>>>> Contact:  Simon Wintermans
>>>> E-mail:  
>>>> Telefoon:  +36-20-9258550

 

 
tpcs3-a

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije