• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tulpen cadeau in Pécs op 14 oktober

tulipshv.jpgWoensdag 23 september 2009 - Bericht van Simon Wintermans uit Pécs - Goed nieuws van het tulpenfront, schrijft U het meteen op in uw agenda: woensdag 14 oktober om 15.30 uur zal de feestelijke overhandiging van onze 33.050 tulpenbollen aan de burgemeester van Pécs plaatsvinden! De plek waar dit evenement zich gaat afspelen, is het Szent István tér, het plein waar de Dom en het bisschoppelijk paleis staan. Een groot deel van de bollen zullen meteen op het plein gepoot worden, de eerste paar door ons Nederlanders zelf, daarna neemt de Plantsoenendienst het werk van ons over.

Ik heb nog steeds enige potige dames en heren nodig (liefst gestoken in klompen), die de actie ludiek kunnen opstarten. Meld U gaarne per omgaande aan bij ondergetekende! We proberen Erwin Koeman ook mee te laten doen, maar hij is wat moeilijk te bereiken...

De gemeente Pécs wil de gebeurtenis aangrijpen om op die dag een klein Hollands festival te houden. Men vroeg mij hierbij uw aller hulp in te roepen: gezocht wordt naar Nederlanders die die dag op het plein 'iets Nederlands' zouden kunnen presenteren. Bijvoorbeeld: poffertjes bakken, vendel zwaaien, klompen snijden, uw verzameling Delftse tegels tentoon stellen, filmpje draaien van de Elfstedentocht of Keukenhof, paling roken, demonstratie korfbal geven, et cetera, et cetera. Alles tipikus holland mag, met uitzondering van de eventuele eigen nederwietkwekerij, dat ligt hier nog een beetje gevoelig. Dus ieder die thuis iets presentabels heeft liggen, laat het mij liefst zo spoedig mogelijk weten!! Ieder idee is welkom.
Ook vroeg de gemeente mij om Nederlandse folklore kostuums: nu heb ik zelf welgeteld één Marieke pak, maar er zijn er nog een aantal nodig, om wat promotie te maken voor het evenement op de dag zelf. Gelukkig ken ik enkele blauwogige, hoogblonde Hongaarse dames die genegen zijn voor de Hollandse zaak er een dagje wat mal bij te lopen. Wie heeft nog iets hangen in de klerenkast?!

Mocht U nu denken dat het een wel erg flauwe bedoeling gaat worden, dan maak ik U er op attent, dat voor Hongaren enig nationaal vlagvertoon heel normaal gevonden wordt. Hoe vaak bijvoorbeeld wordt mij hier niet gevraagd, of ik niet eens een demonstratie Hollands volksdansen ten beste wil geven? En nogmaals: deze plannen komen niet uit mijn koker, maar werden door de gemeente geopperd. Het feit dat Zsolt Páva, de druk bezette burgemeester van Pécs, tijd vrij maakt om de tulpen in ontvangst te nemen, zegt genoeg: men is zeer in zijn nopjes en wil er een leuk feest van maken. Dus laten ook wij ons niet onbetuigd! Ook wanneer U niet in staat bent een of andere demonstratie te geven, geeft U op 14 oktober in ieder geval wél acte de présence. En stuurt U dit bericht aan zoveel mogelijk mensen door, ook daarvoor dank.

Op woensdagavond 7 oktober vindt de volgende Stamtafel plaats, in Café Paulus (Ifjuság út 6, Pécs), wanneer er gelegenheid zal zijn de plannen verder te smeden.

Ik verheug mij U in groten getale te mogen begroeten op het Szent István tér, op woensdagmiddag 14 oktober!

Met vriendelijke groeten,

Simon Wintermans

Pécs
Mária utca 23
H-7621 Hongarije
tel: +36-72-331559
mobiel: +36-20-9258550
Essen-Pécs-Instanbul2010

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije