Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tulipécs 2011

balazspcs-aZondag 1 augustus 2010 - Na het doorslaande succes van Tulipécs 2010 willen we de Actie Bloembollen Cadeau (ABC) ook voor 2011 gaan herhalen. Vandaar dit schrijven want wij hebben wederom uw hulp nodig! Vorig jaar kwam er van 25 Tulipayers in totaal 800 euro binnen. Het was genoeg om 33.000 bloembollen in te kopen mede dankzij de historisch lage bollenprijzen in de zomer van 2009. Op een gure oktobermiddag hebben we vervolgens de bollen feestelijk aan de burgers van Pécs aangeboden. Het werd een happening die veel bekendheid heeft gekregen dankzij de ruime aandacht van de locale en nationale pers. En, in de afgelopen lente stond de Culturele Hoofdstad er inderdaad ook prachtig bij!

Bij het aanbieden van ons bollencadeau heb ik de wens uitgesproken van Tulipécs een traditie te maken. Ieder jaar houden we een inzamelingsactie onder alle Nederlanders in Hongarije en van de opbrengst zetten we Pécs in de bloemen. Behalve dat het leuk is om een cadeau te geven, versterkt dit gulle gebaar de goede reputatie die wij in dit land genieten en dat is iets waar wij allen bij gebaat zijn.

Daar ik tot voor kort lang in het fietszadel zat in het kader van een andere Hollandse goodwill actie en ik daardoor geen tijd had om u deze lente al te bombarderen met bedelbrieven, wil ik jullie nu allen vriendelijk vragen om een bijdrage over te maken. De bloembollen worden in Nederland ingekocht en daarom kan er op een Nederlandse bankrekening gestort worden. De financiële verantwoording leg ik af tijdens de Stamtafel van oktober die iedere eerste woensdag van de maand plaatsvindt in café Paulus in Pécs.

museum_interieur-aOverigens is er in augustus geen Stamtafel, maar wel een andere leuke bijeenkomst in het dorp Erzsébet. Ondergetekende geeft ook acte de présence op 7 augustus. Voor belangstellenden open ik die dag de poort van mijn Tegelmuseum en ook kunt u die dag meer informatie krijgen over Tulipécs 2011.

Met hartelijke groet vanuit Pécs,

Simon Wintermans

>>>> Voor bankgegevens:  neem contact op met Simon Wintermans
>>>> Telefoon:  0036-72-331559 - 0036-20-9258550 
>>>> E-mail:  

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije