• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Rookverbod vanaf 6 februari OV Boedapest

rookDonderdag 3 februari 2011 - Toeristen opgepast! Roken is hier niet toegestaan! Vanaf zondag 6 februari 2011 is het in Boedapest ook buiten op alle haltes van het Openbaar Vervoer niet meer toegestaan een sigaret, pijp of sigaar op te steken.

Als u dat wel doet, loopt u de kans op een boete van 50.000 forint (ongeveer 180 euro). Een dure sigaret dus. Dit verbod geldt op alle haltes, op die van de troleybus, de tram, de gewone bus, de kabelbaan, de tandradbaan, het dure tandrad-liftje naar de Burchtheuvel en op alle perrons van de HÉV. Maar die HÉV rijdt dan wel weer tot diep in de forenzenoorden buiten de gemeentegrenzen van Boedapest, dus daar ziet u op het perron vast nog wel een tevreden roker.

In de laatste twee maanden is er regelmatig smogalarm in de stad. Het wil maar niet lukken om die smerige nevel weg te krijgen. Soms hangt deze smog als een dikke laaghangende wolk precies boven de Donau. Vanuit Pest zie je dan Buda niet, en andersom. Als je op een bus- of tramhalte langs de oever staat te wachten, steekt je kop net leuk in die wolk. Maar vanaf 6 februari komt daar echt een einde aan.

Hongarije Vandaag zal met plezier gaan onderzoeken waar precies nu wel en waar nu niet meer gerookt mag worden, want misverstanden daarover gaan zeker ontstaan. Over wie de boetes gaat innen, hoe die anti-rookagenten eruit gaan zien, daarover is nog niets bekend. Let dus goed op naast wie u op de halte staat.

>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije