• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De Gouden Tulp, verhalen in drie talen

arany-2-abVrijdag 25 maart 2011 - Tussen het Nederlandse Maassluis en het Hongaarse Hatvan bestaat sinds 1992 een Stedenband. In 1998 sloot het Roemeense Kézdivásárhely een Stedenband met Hatvan en nu kun je dus eigenlijk spreken over een Steden-driemanschap. Uit hun samenwerking is een boek onstaan met volksverhalen dat donderdag 24 maart in Maassluis werd gepresenteerd.

arany-1-abHet plan om samen een boek te maken was er al een tijdje, maar het duurde even voordat iedereen op één lijn zat. Omdat het jaar 2010 in het teken stond van Jeugd en Cultuur werd de knoop doorgehakt en hebben vrijwilligers oude sagen en verhalen uit de drie landen geselecteerd, de vertalingen gemaakt en kinderen daar illustraties bij laten maken. De illustraties geven het boek 'The Golden Tulip - De Gouden Tulp - Az aranytulipán' echt meerwaarde, er zitten erg mooie tekeningen bij. Bijzonder aan het boek is ook dat de verhalen in drie talen zijn te lezen, in het Hongaars en het Nederlands maar ook heel slim in het Engels. Daardoor is het boek, dat in de drie steden zal worden verspreid onder basisscholen voor groep 8, ook voor andere nationaliteiten te gebruiken.

De eerste exemplaren van het boek zijn overhandigd aan de Hongaarse Ambassadeur in Nederland, Dhr. Gyula Sümeghy en aan de burgemeester van Maassluis, Dhr. J.A. Karssen.

De samenwerking tussen de steden gaat uiteraard door, samen met de Vereniging van Nederlandse gemeenten worden plannen gesmeed voor de toekomst. In oktober van dit jaar vindt een bijeenkomst plaats in het Hongaarse Gödöllő waar Nederlandse en Hongaarse gemeenten samenkomen om de Stedenbanden verder uit te diepen.

Voor meer informatie over de Stedenband Maassluis-Hatvan, en het boek 'De Gouden Tulp' kunt u contact opnemen met mevrouw Jeanne van Bakel -Granneman via telefoonnummer:  06- 46251207.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije