Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Veiling in Den Haag voor Hongaarse Autifarm

autifarmlogo-aVrijdag 13 januari 2012 - Bijna twee jaar geleden brachten de Nederlandse Ambassadeur in Hongarije Robert Milders en Marleen de Vries, toen hoofd van de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel (NHCC) in het kader van een hulpactie een bezoek aan het woon- en werkcentrum Autifarm in Csókakő. Het hulpproject van toen heeft nu voortgang gekregen. Met ondersteuning van het NHCC organiseert het Hungarian Business Network (HBN) een actie om geld in te zamelen voor Autifarm.

Op deze avond, die tegelijk ook de nieuwjaarsreceptie is van de Hongaarse Ambassade en het HBN, gaan verschillende producten en diensten geveild worden onder leiding van een veilingmeester. De opbrengsten van deze veiling komen ten goede aan Autifarm. In 2008 werd dit centrum opgericht als tehuis, school en werkplaats voor autistische jongvolwassenen. Hoewel er in Hongarije wel onderwijs is voor autisten, is het nadat ze 18 jaar geworden zijn niet mogelijk om begeleid te wonen én te werken. Ze zijn dan aangewezen op de zorg van ouders en familie. In 2002 werd het plan opgevat om deze woon-werkgemeenschap op te zetten om ook na de middelbare school professionele zorg en begeleiding te kunnen bieden. De Nederlandse Stichting Etelka hielp bij de realisatie van dat centrum.

Door de economisch zware tijden in Hongarije heeft Autifarm het al jaren moeilijk om de kosten te dekken. Op de overheidssteun wordt gekort en onderhouds- en energiekosten zijn in Hongarije erg gestegen. Met het geld dat door de veiling wordt opgebracht kan een deel van die kosten betaald gaan worden. Wilt u ook meedingen bij de veiling en meteen met een goed glas proosten op het nieuwe jaar? De bijeenkomst vindt plaats op de Hongaarse Ambassade in Den Haag. U bent van harte welkom, registratie vooraf is verplicht.

>>>> Locatie: Hongaarse Ambassade, Hogeweg 14, 2585 JD Den Haag
>>>> Datum - Tijd: 26 januari 2012 / van 18:00 - 21:00 uur
>>>> Entrée: Gratis voor leden & niet-leden - Max. 2 pers. per bedrijf, max. 1 introducée
>>>> Registratie: HBN www.huchamber
>>>> Meer info op de HBN website in de pfd: Brief van Autifarm te Hongarije

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije