• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Kachels kunnen weer branden op de Autifarm

hbnveilingMaandag 6 februari 2012 - Het is gelukt, het woon- en werkcentrum Autifarm in Hongarije zal deze winter warm door kunnen komen. Op de veilingavond, georganiseerd door het HBN in Den Haag, werd namelijk bijna 2000 euro binnengehaald!
 

Doel van het HBN hier in Nederland en van de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel (NHCC) in Hongarije was om geld in te zamelen voor Autifarm, een centrum waar jongvolwassen autisten leven en werken. Omdat het centrum in grote geldnood zit vanwege de crisis en stilgelegde subsidies kan het de gasrekeningen amper nog betalen. Maar dankzij deze acties gaat het zeker lukken om de kachels een graadje hoger te kunnen stoken en misschien ook weer de eigen maaltijden te koken, een van de gebouwen waarin de keuken zich bevindt is al een tijdje buiten gebruik om op stookkosten te besparen.

Nieuwjaarsreceptie_HBN_26-01-12_088_KopieHet HBN kwam op het idee om deze veiling te organiseren en dat was een schot in de roos. In plaats van een anonieme donatie voor het goede doel werd nu veel betrokkener en actiever meegewerkt om de actie te doen slagen. In sneltreinvaart werden op de avond van de nieuwjaarsreceptie in de Hongaarse Ambassade de door verschillende donateurs aangeboden producten en diensten geveild. Boeken, reizen, bedijfsadviezen, taallessen, wijnen, Hongaarse delicatessen en nog meer verschillende items waren door veertien bedrijven aangeleverd. Niet alle producten vonden meteen aftrek, maar de veilingmeester wist het publiek toch aardig op te hitsen om een goed bod uit te brengen. Ook de gasten zelf stimuleerden elkaar om hoger te bieden, En boven verwachting, want niet alles werd verkocht, werd het aan het eind van de veiling duidelijk: er is veel meer geld geboden dan van tevoren werd gedacht. In februari zal het HBN dit bedrag gaan overdragen aan de leiding van Autifarm.

Nieuwjaarsreceptie_HBN_26-01-12_084_KopieIn Hongarije is de NHCC bezig om via donaties het benodigde geld in te zamelen. Het NHCC liet in de oproep aan hun leden weten dat het de gasrekeningen van Autifarm rechtstreeks gaat betalen. Dat is een slimme zet, in Hongarije wil de belastingdienst nog wel eens roet in het eten gooien als het om geld van van goede doelen gaat.Wilt u meer weten over de actie en de veiling, neem contact op met de voorzitter van het HBN, Judit Szalai. E-mail:

Meer achtergronden over de actie en over Autifarm kunt u vinden op: Huchamber.nl

>>>> TdS
>>>> Foto's:  Odi Busman

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije