Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Media Raad start onderzoek tegen Bayer

zbDinsdag 16 april 2013 - De Hongaarse Organisatie voor Rechten van Nationale en Ethnische Minderheden (NEKI) heeft een klacht neergelegd bij de Media Raad tegen Zsolt Bayer. Hij schreef begin januari dit jaar een column voor het dagblad Magyar Hírlap waarin hij zegt dat zigeuners beesten en moordenaars zijn. De Media Raad start nu een officieel onderzoek.

Hoewel onzeker is wat de uitkomst van het onderzoek zal zijn, is Erika Muhi, hoofd van NEKI, tevreden dat de Media Raad ermee aan de slag gaat. De column van Bayer zal aan de hand van de regels voor persvrijheid en het verbod tot oproepen tot haat bekeken worden.

Zowel nationaal als internationaal onstond er grote ophef over de column van Bayer, die hij schreef naar aanleiding van een steekpartij in een bar tijdens nieuwjaarsnacht waarbij jonge zigeuners betrokken waren. De politieke partij Fidesz, waarvan Bayer medeoprichter is, nam geen afstand van de tekst. Bayer gaf later aan dat het hem erom ging dat er recht en orde komt in het land en dat het probleem benoemd moet worden, maar dat hij niet vindt dat zigeuners moeten worden uitgeroeid.

   
>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije