• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Csatáry aangeklaagd voor oorlogsmisdaden

Dinsdag 18 juni 2013 - De vorig jaar in Boedapest gearresteerde László Csatáry is deze week door Hongaarse aanklagers in staat van beschuldiging gesteld voor oorlogsmisdaden gepleegd in 1944. László Csatáry werkte in de Tweede Wereldoorlog als politie-commandant in het Slowaakse Kosice, toen het Hongaarse Kassa. Hij wordt beschuldigd voor medewerking aan de deportatie van ruim 12.000 joden naar Duitse vernietigingskampen.

Csatáry, nu 98 jaar, is vanaf vorig jaar juli onder huisarrest geplaatst. Vanaf april kreeg hij meer bewegingsvrijheid, maar de aanklagers willen dat het huisarrest nu weer strenger wordt toegepast.

Woordvoerder Lucia Kollarova van de Slowaakse Federatie van Joodse Gemeenschappen liet weten dat ze vinden dat Csatáry zijn straf in Slowakije zou moeten uitzitten. Hij was in het toenmalige Tsjechoslowakije in 1948 bij verstek ter dood veroordeeld. Csatáry woonde toen al in Canada. In de jaren negentig kwam hij terug naar Hongarije waar hij tot vorig jaar een ongestoord leven kon leiden.

   
>>>> Bron: diverse media  

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije